Bergen Mannskor

.

Jon har også sin egen webside, med blogg og diverse:
musikantlogo1-x

Dirigenten

Jon har utdannelse fra bl.a. Grieg-akademiet i Bergen og dirigerer, i tillegg til Bergen Mannskor (siden 2014), flere kor i Bergensregionen.

Jon (f. 1977) er utdannet cellist og kordirigent ved Griegakademiet i Bergen og Høgskolen i Tromsø. Sentrale lærere og inspirasjonskilder har vært Ragnar Rasmussen, Maria Gamborg Helbekkmo, Magnar Mangersnes, Carl Høgset, Thomas Caplin, Anne Tvedt og Ørnulf Jemtland. Han har jobbet som kordirigent i Bergen siden 1998. To kor har vært sentrale; Mannskoret Arme Riddere (8 år) og Vokalensemblet Skrik (10 år). Jon har også i 7 år arbeidet som musikkfaglig konsulent for korene i Hordaland og på vestlandet forøvrig.

I dag jobber Jon fulltid som kordirigent, med fast engasjement for Osterøykoret, og Ole Bull Kammerkor i tillegg til Bergen mannskor. Han gir også privatundervisning i korledelse (direksjonsteknikk/coaching). I tillegg er han frilans cellist.

Han er en energisk og dedikert dirigent som er i ferd med å løfte Bergen Mannskor til nye høyder.

Jon får frem sangeren i deg hvis du er i tvil !