Bergen Mannskor

Historien

Stiftet: 31. august 1998.
Øvelsested: U-Pihl vgs, Åsane Senter, Bergen.
Øvingstid: Mandag fra kl 18.15 til kl 21.00            


HISTORIKK: 
Koret, som i dag teller 37 sangere med lang og solid korerfaring, har siden starten deltatt både i konkurranser og arrangement fra Sør Afrika til USA.

 

Juni 1999 :   "Syng for oss" i Grieghallen i Bergen - nr 2 i mannskor kl. A

17. mai 2000: Etter invitasjon var koret med og kastet glans over den norske 17. mai feiringen i Bergens vennskapsby Seattle, USA.

Juni 2001: "Syng for oss". Nr. 4 i mannskor klasse A. 
November 2001: Forestillingen "Kvinner i vårt liv" settes opp på Danseteatret i Bergen med stor suksess og invitasjoner om å sette opp forestillingen andre steder i Hordaland.

Påsken 2002: Etter invitasjon fra Norges Korforbund deltar koret, som eneste norske mannskor på NORSA (Norwegian-South African Choir Festival)i Port Elisabeth, Sør Afrika. En uforglemmelig opplevelse for alle som var med.

Mai 2002: "Heftig og begeistret", mannskorfestivalen i Bergen der Berlevåg Mannsangforening var spesielt iviterte gjester, går av stabelen, og Bergen Mannskor deltar i festivalen sammen med 1200 andre sangere og dyktige dirigenter.

Søndag 27 oktober 2002: Åsane kulturfestival avsluttes i Eidsvåg kirke med Bergen Mannskor og Tor Endresen under tittelen: "Varme toner i en mørk høstkveld". Åsane Kulturfestival er Norges største kulturfestival for en enkelt bydel.

Oktober 2003: som avslutning på kulturfestivalen hadde vi konsert sammen med, og med egne innslag av Øyvind Blunck. Vi samlet over 700 mennesker i åsahallen.

Høsten 2004: Lørdag 16 oktober, som åpningsarrangement i Åsane Kulturfestival hadde vi premiere på vår siste store satsing, kabareten "Til siste mann" Det er vårt største løft hittil, der vi hadde fått Arvid Ones som regisør, og Christine "Frittgående" Hope som konferansier/medspiller. Det ble også denne gang suksess, med ca 500 tilhørere.

Våren 2006: Helge Riise takker for 5 gode år som dirigent, og vi avslutter med tur til hans bardoms trakter Hareid på sunnmøre.  Om vår opptreden i Hareid Kyrkje stod det i avisa: "Himmelsk i Hareid Kyrkje." Se bilder fra turen her.

Høsten 2006: Vi starter opp fra høsten med Belinda Lerøy som vår nye dirigent. Hun viste seg raskt å være et godt valg. Vi startet opp med seminarhelg i vakre Øystese, og fant fort tonen. Julekonsertene dette året, en av dem i Domkirken, ble fortalt var de beste noengang.

Våren 2007:  Vi var på shantyfestival i Langesund, en kjempefin tur der veldig mange av gutta var med, og der vi i tillegg til mye "morrosynging" også gjorde en flott kirkekonsert. Etter Langesund avsluttet koret med sangerstevne på Austrheim. Etter sangertoget på kryss og tvers sang vi på Austrheim senter. Austrheim kyrkje var neste arena før det hele endte i Idrettshallen. Etter konsertene var et flott sangerball avsluttningen for sesongen.

Høsten 2007: Sesongen var knapt startet før koret hadde konsert ute på Holmeknappen i forbindelse med Kystsogevekene. Seminar er også fast ingrediens for koret, også denne gangen i Øystese på Hardangerfjord Hotel. Som punktum denne helgen var en konsert i Øystese kyrkje sammen med Kvammakoret. Søndag 15.10. besøkte vi Lysekoret. Onsdag 24.10 synger vi på Hotell Norge. Søndag 28.10: Avsluttningskonsert i Eidsvåg kirke i forbindelse med Kulturdagene i Åsane. 

 
IMG_4359%20(1)

Våren 2008:  Jubileumsåret!!  NK Hordaland sin årlige nyttårskonsert gikk av stabelen søndag 13. jan. kl. 18.00 og Bergen Mannskor tok turen til Norheimsund.  I februari gikk høyt ut og startet innspilling av ny CD.  Det foregikk på Nordhordland Folkehøgskule. se bildene her.Vi hadde en flott konsert i Domkirken, før vi tok ut på årets tur til Scotland og Orkenøyene . Høsten 2008: Jubileumskonserter i Domkirken og Håkonshallen som var jubileumsårets største begivenhet. Så bevilget koret seg en skikkelig jubileumsfest som ble holdt på SAS Bryggen Hotel. Høsten ble avsluttet med julekonserter i Sund Kirke, Fana Kirke, Korskirken i Bergen og til slutt i Åsane gml. Kirke. CD'en som vi spilte inn i starten av året fikk god mottakelse og det var stor på gang på "Julestemning".

Våren 2009: Vikar Bjørn Lien tar fatt på oppgaven mens dirigent Belinda Lerøy har barselpermisjon. Innøving av nytt materiell i vintermånedene som først ble presentert på den vellykkede Landssangerfestivalen på Hamar 21.-24 mai, og deretter på det lokale sangerstevnet i Indre Arna lørdag 6.juni. Vårsemester avsluttes med "blåtur" lørdag 20.juni.

Høsten 2009: Startet semesteret med et innholdsrikt seminar på U.Pihl. Den første begivenheten denne høsten var kirkekonsert i Eidsvåg kirke i forbindelse med Åsane Kulturdager. Julekonsertene i år startet i Myking Kirke i Lindås sammen med songkoret Albatros og fortsatte med konserter i Johanneskirken sammen med Follesø Mannskor,damekoret Corona fra Stord og Haukeland Songlag fra Arna. Kvinnherad Kyrkje i Rosendal sammen med Rosendal Songlag og til sist Åsane gml Kirke der saxofonist Olav Dale og pianist Bjørn Lien var med.

Våren 2010: Etter den tradisjonelle Nyttårskonserten som denne gang var i Indre Arna Kirke 10.januar, handlet vårsemesteret for det meste om "syng for oss" konkurransen og Landssangerstevnet som i år skulle arrangeres i Bergen. Men konserter hadde vi jo selvsagt tid til også med b.l.a konsert i Åsatun med Tertnes Brass.  Deltok på "Fredagsåpent" i Meland Kyrkje og Premierekonsert i Salhushallen. Så til sist finalen i "syng for oss" der Bergen Mannskor gikk helt til topps og tok 1.plassen i klassen for mannskor. Avsluttet semesteret med deltakelse i årets Festspill i Bergen.

Høsten 2010: Startet med amatørkulturdagene i Grieghallen i september. Høsten store hendelse var seminar og konsert med selveste Bjelleklang, dette var i forbindelse med kulturdagene i Åsane.Var også med på kulturfesten i Åsatun. Årets julekonserter ble holdt i henholdsvis Vik Kyrkje i Vik i Sogn sammen med Vik Songlag, Domkirken i Bergen med Os Vocalis, Olav Dale Trio og til sist vår tradisjonelle Julenattkonsert i Åsane gml Kirke.

Våren 2011: Begynte med en flott Nyttårskonsert i Domkirken . Sang på Høymesse i Eidsvåg Kirke 27.feb. Domkirken på selveste 17.mai. Sangerstevnet i Fana som var utrolig godt tillaget. "Og finalen" dette semesteret var selvfølgelig Landsangestevnet på Stokke i Vest Fold.

Høsten 2011: Oppstart med seminar og "kickoff" i grieghallen 4.sept. Deltok på Kulturdagene i Åsane b.l.a med konsert i Åsane Nye Kirke sammen med europamesterene i brass Manger Musikklag. Årets adventkonsert var på Bryggjeslottet i Modalen. Julekonserten i Domkirken den 15.des og Åsane gml Kirke 23.des. Olav Dale Trio var med på begge julekonsertene.

Våren 2012 :
IMG_4311%20(1)
Kontakt oss
Postboks 7 Ulset
5872 Bergen
icon-tel
Tlf:     991 64 525
For medlemmer
ØVELSESSTED
U-Pihl vgs,  Åsane Senter, Bergen. 

ØVINGSTID: 
Mandag fra kl 18.15 - 21.00

Innlogging medlemssider

Innlogging styresider
Kontakt oss
Postboks 7 Ulset
5872 Bergen
icon-tel
Tlf:     991 64 525
For medlemmer
ØVELSESSTED
U-Pihl vgs,  Åsane Senter, Bergen. 

ØVINGSTID: 
Mandag fra kl 18.15 - 21.00

Innlogging medlemssider

Innlogging styresider